Π. Καμμένος: Δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές

«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πάντως πως «επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες και πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δεν θα κινδυνεύσει ο τουρισμός της Χαλκιδικής, ότι οι επιφανειακές εξορύξεις, η καταστροφή των δασών δεν θα υπάρξουν τότε θα ήμουν ευτυχής... Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής» είπε ο κ. Καμμένος σε  συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. ο κ. Καμμένος δήλωσε πως παραμένει «πιστός στη ρήση του Κ. Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα». «Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι εδώ και τρία χρόνια που συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα «δεν έχει στεναχωρηθεί ποτέ» και συμπλήρωσε: «Η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

Υποστήριξε ακόμη πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ακολουθήσει την τακτική Μεϊμαράκη που ψήφισε το 2015 τα μέτρα με τους δανειστές και να συμβάλει στην εθνική ομοψυχία για την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε άδικο φόρο τον ΕΝΦΙΑ ειδικά για ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. «Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργήσουμε χθες» είπε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό δήλωσε πως «κάναμε ό,τι έπρεπε, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα μία χώρα τράνζιτ τρομοκρατών και κάναμε ό,τι μπορούσαμε από την πλευρά μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες από τη Συρία που οφείλαμε να στηρίξουμε».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!