Μητσοτάκης: Δήθεν ευαισθησία στις Σκουριές, αδιαφορία για τη Σαλαμίνα

Παρέμβαση έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter. "Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα.

Νωρίτερα επίθεση στην κυβέρνηση για την Eldorado Gold και την καταστροφή στη Σαλαμίνα είχε εξαπολύσει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέχεια της χτεσινής επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ υπό τον τομεάρχη ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο ναυτιλίας για «ολιγωρία» και «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην αντίδρασή του, ο Βασίλης Κικίλιας  τόνισε σήμερα ότι «οι  κάτοικοι της Σαλαμίνας καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα», ενώ «την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής αντί να συντονίζει τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, σχολιαστής επί παντός επιστητού…» υπογραμμίζοντας ότι «για τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι δεύτερης κατηγορίας, και οι κάτοικοί τους, που τόσα τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας η ΝΔ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί «το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής».

Κατά τη ΝΔ η αντίδραση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ναυαγίου της Σαλαμίνας και της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού αναδεικνύει ότι οι περιβαλλοντικές και άλλες ευαισθησίες, που, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές, επικαλείται η κυβέρνηση είναι «πρόσχημα» για την εκδίωξη επενδύσεων και την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα μετά την περίπτωση της Ελντοράντο η ΝΔ δια του Βασίλη Κικίλια επιτίθεται στην κυβέρνηση και για το Ελληνικό τονίζοντας ότι «Ο επικεφαλής της “task force” για τις επενδύσεις» κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Χτες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό. Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο, μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους!».

Στη βουλή φέρνει εν τω μεταξύ το θέμα της Ελντοράντο η ΝΔ με ερώτηση που καταθέτουν 14 γαλάζιοι βουλευτές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κατηγορώντας την κυβέρνηση «για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές».

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!