Μαδούρο: Τρώτε τα κουνέλια, μην τα κρατάτε ως κατοικίδια

Το «πλάνο - κουνέλι» παρουσίασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους πολίτες της χώρας του να αντιμετωπίσουν τον «οικονομικό πόλεμο» από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» εκτρέφοντας και τρώγοντας κουνέλια.

Ο επικεφαλής του κράτους προχώρησε στη σχετική παραίνεση καθώς το κρέας έχει γίνει δυσεύρετο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και πολλοί πολίτες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ζωική πρωτεΐνη.

Πολιτικός της αντιπολίτευσης αποκάλεσε το πλάνο Μαδούρο «κακό αστείο».

Ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής πρόεδρος, ο οποίος επικρίνεται από αντιπάλους του εντός και εκτός χώρας ως δικτάτορας και λαϊκιστής, παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο - κουνέλι εγκρίθηκε μεταξύ άλλων επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται "σαν κουνέλια"».

Φιόγκοι και... κατοικίδια

Ο ίδιος παραδέχθηκε ωστόσο ότι η εφαρμογή του πλάνου δεν πηγαίνει καλά, καθώς, όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός Φρέντι Μπερνάλ, υπάρχει ένα «πολιτισμικό πρόβλημα».

Πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τούς έβαλαν φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση.

Ο Φρ. Μπερνάλ κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου» που κατά τον ίδιο δέχεται η χώρα από το εξωτερικό.

Δήλωσε μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι «χρειαζόμαστε μια καμπάνια στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα καρτούν, παντού, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια, αλλά δυόμισι κιλά κρέας».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!