Αρνείται η Κομισιόν τις κατηγορίες Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα

Όπως δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Επιτροπή Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του ελληνικού προγράμματος και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντίκτυπου του προγράμματος του ESM, πριν από την οριστικοποίησή του τον Αύγουστο του 2015.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών. Τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές και το κοινό σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα», είπε ο Μ. Σχοινάς. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «η Επιτροπή Γιούνκερ, επένδυσε πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μοσκοβισί μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera είχε δηλώσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας…

Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!