Ρύπανση στο Σαρωνικό: Κομμάτια μαζούτ σε μέγεθος βότσαλου έφτασαν στην Σαρωνίδα [εικόνα]

Τις τελευταίες ώρες εντείνεται περαιτέρω η ανησυχία για την ρύπανση στο Σαρωνικό, καθώς εντοπίστηκαν κομμάτια μαζούτ μέχρι και σε παραλία στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι -μέχρι στιγμής- το πιο μακρινό σημείο που φθάνουν οι επιπτώσεις της βύθισης του δεξαμενόπλοιου.

Οπως θα δείτε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το iefimerida.gr, τα κομμάτια αυτά που έχουν ξεφύγει από τα φράγματα τα οποία και δεν κατέστη δυνατό να ανακόψουν την πορεία τους, έχουν το μέγεθος βότσαλου και είναι σε συμπαγή μορφή.

Δείτε την εικόνα από την ακτή της Σαρωνίδας

Ενόψει του επερχόμενου Σαββατοκύριακου όπου η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα, η κατάσταση αυτό είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα καθώς πολλοί λουόμενοι ίσως να επιχειρήσουν να πάνε για μπάνιο σε κάποια από τις πιο μακρινές παραλίες του Σαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθεί», «αδειάζοντας» τον υπουργό Ναυτιλίας που υποστήριζε χθες το ακριβώς αντίθετο. 

Εικόνες - σοκ από drone για την μόλυνση στο Σαρωνικό

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι εικόνες από κάμερα drone που αποκαλύπτουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από το μαζούτ στον Σαρωνικό.

Το μαζούτ έχει βγει μέχρι και στην στεριά και το βίντεο από drone, κατέγραψε την τραγική κατάσταση πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Αλιμο και άλλες περιοχές.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος και την έκταση της ρύπανσης στις ακτές του Πειραιά, μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Η θαλάσσια ρύπανση έχει επεκταθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο και η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια για τις περιοχές.

Δείτε εικόνες από drone

Τι συμβαίνει στο δήμο Σαρωνικού

Συσσωματώματα έκαναν τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή τους εκβράζονται τις τελευταίες ώρες σε παραλίες και του δήμου Σαρωνικού, όπως στη Σαρωνίδα και στο Μαύρο Λιθάρι.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης μιλώντας στην ιστοσελίδα notioanatolika.gr, υποστήριξε ότι και εκείνος ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σώμα στελέχη του οποίου πέταξαν πάνω από όλες τις ακτές της ανατολικής Αττικής ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα προς εκείνες τις παραλίες.

Παραλία θέλησε να φανεί καθησυχαστικός για κάποιες ενδείξεις που οι πολίτες οι υποστήριξαν πως είδαν, αναφέροντας πως πρόκειται για απομεινάρια πετρελαιοειδών που έχουν τη μορφή χαλικιών και είναι μαύρα. «Αυτά μεταφέρθηκαν στις ακτές μας από τους ανέμους και θα δούμε πολλά τέτοια και τις επόμενες ημέρες, όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα, όπως μου επεσήμαναν ειδικοί επιστήμονες», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι συνεργεία του δήμου περιπολούν συνεχώς και σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να είναι σε πλήρη ετοιμότητα στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

 Πηγή Φωτό:FORUM ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ/Facebook

Πού απαγορεύεται η κολύμβηση και το ψάρεμα

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας έχει απαγορευτεί η κολύμβηση στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα και πιο συγκεκριμένα: 

1.Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας.

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής "Βοτσαλάκια".

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας».

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!