ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονικης: Ζητούνται σαφείς απαντήσεις


Θεσσαλονίκη 6/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζητούνται σαφείς απαντήσεις

Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύτηκε έκθεση που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛ.ΠΕ. με αφορμή το πρόβλημα δυσοσμίας που εμφανίζεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση αυτή καταγράφεται η δραστηριότητα πολιτών για το θέμα και οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τηλεφωνικές διαμαρτυρίες πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι το θέμα άπτεται των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Παραγγέλθηκε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. συγκεκριμένη έρευνα; Σε ποια εταιρεία και με ποιο θέμα;
- Παραδόθηκε στη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έκθεση της έρευνας; Πότε και με ποιο περιεχόμενο;
- Υπήρχαν αναφορές σε πολίτες; στη δραστηριότητά τους; στην κομματική τους ένταξη; Σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις;
- Ποιοι είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο της έκθεσης και πως χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία της;
Επειδή βρισκόμαστε στο 2017 και όχι… στο 1967 περιμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Εάν όλα αυτά δεν ισχύουν θα πρέπει να τα διαψεύδουν.
Η δε Oneteam AE, πριν απειλήσει με διώξεις ας απαντήσει στο εάν έχει καταγράψει στην έκθεσή της ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις πολιτών, εάν αποτελεί στοιχείο των ερευνών της η δραστηριότητα και η ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά, εάν έκανε χρήση καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, εάν τα παραπάνω τα θεωρεί σύννομα ή τα καταδικάζει.
Όσο δεν δίνονται σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω, ο καθένας μπορεί να υποθέτει το οτιδήποτε. Καλούμε λοιπόν τόσο τα ΕΛ.ΠΕ. όσο και την Oneteam AE να δώσουν σαφείς απαντήσεις και να δημοσιοποιήσουν την έκθεση άμεσα ώστε να λυθούν οι όποιες «παρεξηγήσεις».  

Το γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!