Το τριήμερο της αντεπίθεσης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμορφώσει ένα πλήρες πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεων με ιδιαίτερους συμβολισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ειδικά δε, σήμερα Παρασκευή αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία ξεκινά ένας ολόκληρος μαραθώνιος που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Ο πρόεδρος της ΝΔ στις 10 το πρωί θα επισκεφτεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θέλοντας να δείξει την σημασία που αποδίδει όχι γενικά στην επιχειρηματικότητα, αλλά ειδικά στις επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες καθώς η Τεχνόπολη αποτελεί ένα πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Πρόκειται ουσιαστικά για τις λεγόμενες «δημιουργικές δυνάμεις» του τόπου στις οποίες καταρχήν στηρίζει το σχέδιο της ΝΔ για την παραγωγή νέου πλούτου και θέσεων εργασίας. 

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου στις 11πμ θα έχει συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ακόμα συμβολισμό καθώς ο τομέας της υγείας αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να παρουσιάσουν ένα ευρύτερο σχέδιο που θα περιλαμβάνει και μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων.

Εν συνεχεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες. Λίγο πιο μετά, στη 1:30 το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει μαθητές που διακρίθηκαν στη Μαθητική Ολυμπιάδα καθώς και φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που - στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας τους - κέρδισαν ένα από τα πρώτα βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού. Πρόκειται για μια ευκαιρία προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να μιλήσει για την παιδεία και την αριστεία όπως ο ίδιος την οραματίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι κρατά ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σ’ αυτό το μέτωπο με την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ και όπως λένε οι συνεργάτες του είναι από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ, στις 7μμ της Παρασκευής θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Κατά τα λοιπά ως συνήθως το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί στις 11πμ περίπτερα της 82ης ΔΕΘ, στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου στη 1μμ, , θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Πέραν όμως της ουσίας και του πολιτικού σχεδίου που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ στο Μοσχάτο αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις εντυπώσεις που θα δώσει η παράταξη καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του τριημέρου. Πρώτιστος στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και συστράτευσης όπου σύσσωμες οι δυνάμεις του κόμματος θα δώσουν το παρόν και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σε σχέση με την αντίστοιχη παρουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δύο ξεχωριστά τετ α τετ με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, προχτές με τον Κώστα Καραμανλή που είχαν εξαντλητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για μία και πλέον ώρα και χτες με τον Αντώνη Σαμαρά που τα είπαν για μισή ώρα.

Αν και καμία πλευρά δεν θέλησε να δώσει περισσότερα για το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών εντούτοις η κινητοποίηση και η εγρήγορση του όλου κομματικού μηχανισμού κατά πολλούς στη ΝΔ πρέπει να αποτελέσει και έμπρακτη απάντηση και στους υπαινιγμούς που είχε αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας για τμήματα της κεντροδεξιάς, ουσιαστικά της ΝΔ, με τα οποία υπάρχουν θέματα που η κυβέρνησή του συμπίπτει και τα οποία πληρούν, σύμφωνα με τον ίδιο, τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες με την Αριστερά.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!