Διέκοψαν ύστερα από οκτώ ώρες τη συζήτηση στο ΚΑΣ για το Ελληνικό

Υστερα από μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε απόψε να διακόψει τη συνεδρίαση για τη συζήτηση αναφορικά με τον χαρακτηρισμό ως «αρχαιολογικού χώρου» μέρους της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θα αξιοποιηθεί επενδυτικά, λόγω παρέλευσης ώρας.

Επίσης, η διακοπή αποφασίστηκε προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της εισήγησης με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία.

Η συζήτηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Σύμφωνα με το liberal.gr, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης σημειώθηκε ένταση. Περί τα 50 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ζητώντας την απόσυρση του θέματος.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, πήγε στο αμφιθέατρο μετά από μισή ώρα και ζήτησε από τους παριστάμενους να αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν πως θα παραμείνουν στο αμφιθέατρο μέχρι τη συζήτηση του θέματος στις 18.30.

Το ΚΑΣ αποφάσισε πως θα συζητήσει το αίτημά τους εκείνη την ώρα και εν τέλει αποχώρησαν, ωστόσο παρέμειναν στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!