Ιταλία: Κατάσχεση μέρους των λογαριασμών της Λέγκα διέταξαν δικαστές της Γένοβας

Κατάσχεση μέρους των λογαριασμών του κόμματος της Λέγκα διέταξαν οι δικαστές της Γένοβας. Πρόκειται, μεταξύ των άλλων, για τους λογαριασμούς των τοπικών οργανώσεων των πόλεων Τρέντο, Μπολόνια, Ιμπέρια, Μπέργκαμο και Σανρέμο.

Η απόφαση είναι συνέπεια παλαιότερης καταδίκης ιθυνόντων της Λέγκα, για απάτη ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ σε ότι αφορά τη χρήση των χρηματικών ποσών που σχετίζονταν, από το 2008 μέχρι το 2010, με την κάλυψη των δαπανών προεκλογικής περιόδου.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δεν επιτρέπει στο κόμμα του να πληρώσει τα έξοδα των προγραμματισμένων πολιτικών συγκεντρώσεων, οι οποίες, όμως, όπως πρόσθεσε, «θα πραγματοποιηθούν, έστω και αν τα μέλη της Λέγκα πληρώσουν τις δαπάνες από την τσέπη τους».

«Αν κάποιος νομίζει ότι θα μας μπλοκάρει, κάνει μεγάλο λάθος. Πρόκειται για επίθεση κατά της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Πηγή: AMΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!