Νεάπολη - Συκιές: Το πετυχημένο παιδικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά στα πλαίσια των Θεοτοκίων στο Άλσος Δελασάλ [φώτο]


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήρι κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά στο Άλσος Δελασάλ, στα πλαίσια των Θεοτοκίων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.
Ήταν μία συνεργασία της ΚΕΥΝΣ με το Σύλλογο Τεχνήεσσα και το Σύλλογο σχεδία στην πόλη. Οι μικροί μας φίλοι το απόλαυσαν μέσα στο δάσος, ακούγοντας τα τιτιβίσματα των πουλιών, κατασκευάζοντας τις δημιουργίες τους, πήραν χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Τοπική Σύμβουλος Πεύκων κα Τάνια Κιουμουρτζίδου τόνισε ότι θέματα όπως η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση θα πρέπει να αποτελούν βασικούς άξονες ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων. Οι λέξεις οικοσύστημα και οικολογία περιέχουν την έννοια του οίκου που έχει τη διάσταση του προσωπικού χώρου και του ασύλου. Αν γίνουν αντιληπτές αυτές οι ερμηνείες, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν και την έννοια του περιβάλλοντος σε βιολογικό και σε κοινωνικό επίπεδο.
Το περιβάλλον είναι ένας προσωπικός χώρος που πρέπει να εκτιμήσουν τα παιδιά για να προσδιορίσουν τη θέση τους, όχι ως άτομα, αλλά ως ενεργοί πολίτες και μέσα από το κοινωνικό περιβάλλον μπορούν να ανακαλύψουν στοιχεία που συνθέτουν το δικό τους καθρέφτη, μέσα απ’ αυτή την ανακάλυψη μπορούν να βρουν την αξία του φυσικού τοπίου και να εκτιμήσουν την προσφορά. Είναι υποχρέωσή μας να μάθουμε στα παιδιά μας να έχουν Περιβαλλοντική συνείδηση.














Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!