«Μαύρη θάλασσα» εναντίον «μαύρης προπαγάνδας»

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με αφορμή τη ρύπανση στον Σαρωνικό.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε σήμερα εκ νέου σε παραίτηση τον υπουργό Ναυτιλίας και κατήγγειλε ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι μέλος ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ξεπέρασε και τον πιο χυδαίο του εαυτό».

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι μόνο ένας γραφικός ψεύτης, είναι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη», προσθέτει η Κουμουνδούρου και τονίζει ότι «τα όσα απίθανα εκστομίζει δεν βαραίνουν μόνο τον ίδιο, αλλά το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Οι δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη έγιναν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, στην οποία συμμετείχε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και κατηγόρησε ΜΜΕ και αντιπολίτευση για «μαύρη προπαγάνδα». Γνωστοποίησε, επίσης, πως έχει υποψίες για το ναυάγιο τις οποίες έχει καταθέσει στον εισαγγελέα αλλά και στον πρωθυπουργό.

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε τον Σαρωνικό.

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε στον Σαρωνικό καθώς η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος. 

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, παρενέβη και ζήτησε να της αποσταλεί από το Λιμενικό η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας (νόμος 1650.86) για την εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής. Η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε σε ανακριτή Πειραιά, ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες, καλώντας του εμπλεκόμενους στις κατηγορίες.

Απαγορεύει την κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής, τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης και μέχρι την αποκατάστασή τους, με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Οι παραλίες που αποκλείονται είναι η ακτή κολύμβησης πλησίον της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας, οι ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια» και των Δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού Αργυρούπολης και Γλυφάδας.

Επιπλέον, η υπουργική απόφαση ζητά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των προαναφερόμενων ακτών κολύμβησης να τοποθετήσουν την αρμόζουσα σήμανση, δηλαδή απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση και από τις Λιμενικές Αρχές επιτήρηση των σημείων αυτών.

Αποφυγή της κολύμβησης και της έκθεσης σε περιοχές με ρύπανση συνιστά σε πρώτο χρόνο και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στο μεταξύ κλιμάκιο του γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας,  προκειμένου να αξιολογήσει  το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!