Δίκη Φαίης: Ομόφωνα ένοχος ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήρθε ομόφωνα, τόσο από τους τακτικούς δικαστές όσο και από τους ενόρκους, οι οποίοι συμμετείχαν σε μία μακρά σε διάρκεια δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η υπεράσπιση του Βαγγέλη Στεφανάκη έχει ζητήσει από το δικαστήριο την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή, αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με το σκεπτικό ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίης στο νοσοκομείο. Στόχο είναι με την αναγνώριση έστω και ενός εκ των ελαφρυντικών να "σπάσει" η ισόβια κάθειρξη που του έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Όσο για τη συγκατηγορούμενή του και αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα, το δικαστήριο κατέληξε στην ομόφωνη ενοχή της για τα πλημμελήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, όπως και πρωτόδικα. Αντίστοιχα, ο υπερασπιστής της κατηγορουμένης έχει αιτηθεί να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του ΜΟΕ επί των ελαφρυντικών, για τα οποία η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την απόρριψή τους, καθώς και η επιβολή της ποινής για τον κάθε κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών ηη εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή, αφού ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας. Να σημειωθεί ότι έχει καταδικαστεί ερήμην σε 37 μήνες φυλάκισης  για επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή, κατηγορία που έχει αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή. Όσο για την αδελφή του θύματος, η εισαγγελέας επεσήμανε πως υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της τον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την εισήγηση επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο καταδικασθείς χτύπησε την κοπέλα με "επαγγελματισμό αθλητή" περιγράφοντας τον "άγριο ξυλοδαρμό" του θύματος με γροθιές και κλωτσιές. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "οι γιατροί ενήργησαν παραπάνω από τα καθήκοντά τους. Καμία πράξη τους δεν επηρέασε την εξέλιξη των τραυμάτων. Το κώμα ήταν μη αναστρέψιμο. Το θύμα βυθίστηκε από την πρώτη στιγμή, λόγω της σοβαρής εγκεφαλικής κάκωσης, της οποίας ο κατηγορούμενος ήταν δράστης". Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Στεφανάκης απολογούμενος ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη σύντροφό του, αλλά τη χαστούκισε μόνο επειδή εκείνη του επιτέθηκε.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!