Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Καμίνη-Μπουτάρη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισκέφτηκε σήμερα το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο δημάρχων:

Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ο Γιώργος Καμίνης είναι φίλος. Έχουμε συνεργαστεί σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κάναμε την κίνηση των ανεξάρτητων δημάρχων τότε με την πρωτοβουλία των πέντε ανεξάρτητων δημάρχων. Το λέω σε όλους τους υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία αυτού του καινούργιου σχήματος, ότι εγώ το λέω Κέντρο, δεν θέλω να το λέω Κεντροαριστερά. Τώρα με πολλή, πολλή θέρμη υποδέχομαι τον Γιώργο Καμίνη, γιατί πέρα από όλα τα άλλα έχουμε και κοινά θέματα που μοιραζόμαστε πάντα, θέματα του δήμου. Εγώ του έχω ευχηθεί εξαρχής καλή τύχη στην προσπάθεια που κάνει, είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια. Είναι ένα άτομο το οποίο συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να ενώσει αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δε έχουν βρει ακόμα τον δρόμο τους. Αλλά νομίζω ότι με τον Καμίνη αρχηγό- και του εύχομαι να πετύχει- όλες αυτές οι δυνάμεις να στοιχηθούν για ένα συγκεκριμένο λόγο, ο οποίος λόγος είναι το καλό της πατρίδας. Να σταματήσουν πια όλα αυτά τα διάφορα και ο Γιώργος Καμίνης είναι ο μόνος που έχει αυτή την ικανότητα.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:
Τον ευχαριστώ τον Γιάννη πάρα πολύ. Γνωριζόμαστε από την πρώτη στιγμή που θέσαμε και οι δύο υποψηφιότητα για δήμαρχοι το 2010, χωρίς να γνωριζόμαστε πριν ουσιαστικά. Υπήρξε μια αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη, τολμώ να πω. Βρίσκομαι εδώ και ως υποψήφιος για το νέο κόμμα που πάμε να δημιουργήσουμε, τον νέο φορέα, και ως φίλος του Γιάννη, και ως δήμαρχος όμως. Πάντα όταν βρισκόμαστε συζητάμε τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν. Είχαμε πάντοτε κοινή άποψη για αυτά που συνέβαιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί -και οι δύο πιστεύω- ξεκινάμε από το αυτονόητο, χωρίς παρωπίδες, χωρίς άλλες σκοπιμότητες. Έχουμε πασχίσει όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσουμε τις πόλεις μας. Ο Γιάννης από ό,τι βλέπω τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει μια ακόμα πιο ζωντανή πόλη, έχει προσελκύσει τουρισμό. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει φέρει μια φρεσκάδα σ' αυτή την πόλη που την χρειαζόταν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί μαζί και με όλα τ'άλλα. Για παράδειγμα είδα τη ζωντάνια τώρα στον κήπο του Δημαρχείου όταν ερχόμουν, τους γονείς με τα παιδιά, ένα πραγματικό πανηγύρι. Αυτά που είπε για μένα είναι πολύ κολακευτικά, τον ευχαριστώ πάρα πολύ και δεσμεύομαι απέναντι στον Γιάννη αλλά και σε όλους τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να τους διαψεύσω.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!