Σαρωνικός: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς -Θέλουν παραιτήσεις

Οι ισχυρισμοί περί άμεσης και επαρκούς αντίδρασης έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό- το οποίο είχε ως συνέπεια την τεράστια ρύπανση- δεν φαίνεται να πείθουν τους πολίτες.

Σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», σχετικά με τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Συγκεκριμένα, το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί. Το 12% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντούν καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά

Μάλιστα, και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, είναι οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις. Στον αντίποδα, το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!