Μισάωρο τετ α τετ Μητσοτάκη με Σαμαρά ενόψει ΔΕΘ και με φόντο τον Σαρωνικό

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Μητσοτάκης είχε αντίστοιχη συνάντηση, διάρκειας μίας και πλέον ώρας, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή χωρίς επίσης να γίνουν δηλώσεις ή διαρροές από τις δύο πλευρές για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση με τη ρύπανση του Αργοσαρωνικού και εκτίμησε ότι στερούνται σοβαρότητας οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που δημιουργούν κλίμα απορρύπανσης της περιοχής σε διάστημα λίγων ημερών καθώς όπως πρόσθεσε σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές σε άλλες περιοχές της γης ο καθαρισμός τους και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος διαρκεί από μήνες έως και χρόνια.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 μέρες θα είναι εντάξει. Πως το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Αυτό θα αποβεί σε βάρος τους», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: "Μακάρι να διαψευσθώ", ενώ στο σχόλιο πως η κυβέρνηση λέει ότι σε δύο μήνες θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, απάντησε: «Σε 2 μήνες; Λέω …και 2 χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει… Στην πατρίδα μου στην Πύλο… θυμάστε; Πόσο χρόνο πήρε;»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε επίσης: «Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;» και πρόσθεσε: «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πως θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς;»


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!