Μητσοτάκης: Ντροπή, λέτε ψέματα -Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Σφοδρή αντιπαράθεση με βαριές εκφράσεις προκλήθηκε στην επιτροπή περιβάλλοντος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μάλιστα ο κ.Μητσοτακης παρουσίασε εγγράφου του Του ευρωπαϊκού οργανισμού για την βοήθεια στη θάλασσα, EMSA ότι επίσημο αίτημα απο την ελληνική πλευρά για  βοήθεια κατατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο EMSA  λέει ψέματα ή εσείς πρέπει να μας δώσετε τώρα απάντηση.  Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε  από  το έδρανο του φωνάζοντας « αυτό είναι μητσοτακέικο ψέμα» με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντρών.

Ο κ.Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κ.Κουρουμπλή κατηγορώντας τον πως χρειάστηκε τρεις ημέρες για να καταλάβει τι είχε γίνει, ενώ του ζήτησε να παραιτηθεί, ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας του απάντησε πως δεν θα παραιτηθεί ποτέ. 

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουρουμπλή

Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA  να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο  EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα
Μητσοτάκης: Ψεύδεστε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα
Μητσοτάκης: Μαζευτείτε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι. 
Μητσοτάκης: Aν είχατε ίχνος ευθιξίας θα είχατε ήδη παραιτηθεί, κάνατε  τρεις μέρες να γυρίσετε από το Λονδίνο ντροπή σας
Κουρουμπλής: Oσο μου το ζητάτε εσείς δεν πρόκειται να παραιτηθώ ποτέ!

Η παρέμβαση Μητσοτάκη
Στην παρέμβαση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση».

Οι γκριμάτσες της συμβούλου του Κουρουμπλή
Θέμα για την συμβούλου του υπουργού έθεσαν λίγο αργότερα και ο  Γιάννης  Πλακιωτάκης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι λέγοντας « εδώ δεν είναι Μάπετ σόου να κάνει συνεχώς μορφασμούς η κυρία» με αποτέλεσμα η σύμβουλος του υπουργού να φύγει λίγα λεπτά αργότερα από την αίθουσα.

Η απάντηση Κουρουμπλή 
«Ήμασταν αποτελεσματικοί αλλά θα κριθούμε και στο τέλος της ημέρας» ήταν η γραμμή του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός δήλωσε, ενώπιον βουλευτών και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «σε ένα  μήνα με 40 ημέρες θα είναι τα πράγματα τελείως διαφορετικά», υπογραμμίζοντας ότι «δεν προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι». 
Κάλεσε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση που καταγγέλλει καθυστερήσεις «να έρθει στο θάλαμο επιχειρήσεων να δει τις εντολές».

«Έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει καλύτερα» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας συνεχίζοντας ότι «αν στο τέλος της ημέρας παρουσιαστούν αδυναμίες να τις συζητήσουμε και να δούμε το σχέδιο, που θα έχουμε, πιο ολοκληρωμένο». «Είμαι εδώ να ακούσω τους φορείς και βουλευτές  και θα απαντήσουμε και όλα τα ερωτήματα», τόνισε.  


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!