Ισχυρά μέτρα της αστυνομίας για τη ΔΕΘ - Οι συγκεντρώσεις

Φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, προβλέπει το σχέδιο της Αστυνομίας εν όψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Φέτος αναμένεται να επιστρατευτούν λιγότεροι αστυνομικοί, ωστόσο, τα μέτρα θα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση. 

Ήδη τροχονομικά μέτρα και αυξημένες περιπολίες αστυνομικών ξεκίνησαν τα προηγούμενα 24ωρα. Στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των διαδηλώσεων) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρώσεις

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!