Κορδελιό - Εύοσμος: Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης! ... της Σαμαρτζίδου Μαρίνας Ελεύθερη "χαρτογραφημένη"


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !

Σε μια πρόχειρη καταγραφή που δεν χρήζει καμίας διερεύνησης με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εικόνα που υπάρχει  στο θέμα της ρύπανσης και δυσοσμίας είναι η εξής :

α) Υπόσχεση για αναβάθμιση του σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης Κορδελιού από το υπουργείο περιβάλλοντος για τον Απρίλιο του 2017 , σήμερα 11/09/2017 η υλοποίηση δεν έχει πραγματοποιηθεί, καμία ενημέρωση δεν υπάρχει και κανένας προβληματισμός για την καθυστέρηση δεν έχει εκδηλωθεί.

β) Διενέργεια μετρήσεων  από  το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ  με δειγματοληψίες από τρία σημεία στο Κορδελιό, μέχρι σήμερα 11/09/2017  δεν έχει ακόμη ξεκινήσει διότι οι αντλίες δειγματοληψίας αέρα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο , σε παλαιότερα δημοσιεύματα τα πρώτα αποτελέσματα θα δίνονταν τον Αύγουστο 2017.

γ) Μέχρι και σήμερα 11/9/2017  τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της εταιρίας KartEco που  είχε παραγγείλει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχουν κοινοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους Δημότες που χρηματοδότησαν με τις εισφορές τους μέσω των δημοτικών τελών αυτές τις μετρήσεις.

Όταν η διαπίστωση των παραπάνω  αποτελεί γεγονός,ο σάλος που έχει προκληθεί από το "φακέλωμα" των πολιτών είναι δευτερευούσης αλλά παρόλα αυτά όχι άνευ σημασίας, καλό είναι όμως να μην εστιάσουμε στο δέντρο γιατί θα χάσουμε το δάσος.
Όλα τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν περίτρανα πόσο πολύ απέχουν τα λόγια από την πράξη και πόσο ανώφελες είναι οι υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρυσμα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.. και τα σενάρια.. και οι ενστάσεις ,  ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.
Το παρόν αρχείο της χαρτογράφησης ανακόλουθων υποσχέσεων δημοσιοποιείται προς αποφυγήν κλοπής του περιεχομένου.
Κι επειδή συνηθίζεται να γίνονται βαρύγδουπες και παράλληλα κενές δηλώσεις , στο ίδιο πνεύμα ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ κάθε πολίτη που χαρτογραφημένος πια θα μπορεί αβίαστα να συνεχίσει να μάχεται για την υγεία των παιδιών του , γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός  "Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται".

Σαμαρτζίδου Μαρίνα   Ελεύθερη "χαρτογραφημένη"


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!