'Αποστειρώνεται' η Αθήνα για να υποδεχθεί τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς μέχρι και την τελευταία στιγμή, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερων σκοπευτών της ΕΚΑΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής μέχρι το κέντρο της Αθήνας και έλεγχο από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) σε όλα τα νευραλγικά σημεία.

Ήδη έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από στόχους γαλλικών συμφερόντων, ενώ θα «αποστειρωθεί» το κέντρο κατά την διάρκεια παρουσίας και μετακίνησης Μακρόν στην Πλατεία Συντάγματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Γαλλική Πρεσβεία, που είχε γίνει και στόχος χτυπήματος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Φάληρο την Παρασκευή.

Ειδικά η περιοχή της Ακρόπολης, αποτελεί και τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των Αρχών Ασφαλείας, καθώς πρόθεση του Γάλλου Προέδρου είναι να πραγματοποιήσει ομιλία την Πέμπτη στην Πνύκα, λόγω του ισχυρού συμβολισμού της και ύστερα την Παρασκευή στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο Γάλλος Πρόεδρος προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος» περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης και αναχωρεί στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής. Στην Αθήνα θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ ο πρώτος του σταθμός αναμένεται να είναι η Πλατεία Συντάγματος για κατάθεση στεφάνου, στη συνέχεια οι συναντήσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τέλος το απόγευμα ομιλία στον Πνύκα μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία θα ακολουθήσει το επίσημο γεύμα και την Παρασκευή η ομιλία Μακρόν στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Πρόσθετο πονοκέφαλο για τις Αρχές αποτελεί η πρόθεση της κυρίας Μακρόν πέρα από τις κοινές της εμφανίσεις με τον σύζυγό της να ακολουθήσει και δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα επισκέψεων, κάτι που μοιραία θα προκαλέσει διασπορά δυνάμεων και μέτρων ασφαλείας και ειδικά σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρόθεσή της να επισκεφτεί το Σούνιο, που αν όντως συμβεί αυτό, είναι εύκολο να αναλογιστεί κανείς το εύρος της διασποράς δυνάμεων που θα χρειαστεί αλλά και την ταλαιπωρία που θα προκληθεί στους δρόμους σε μια τεράστια απόσταση από το κέντρο.

Οι δρόμοι θα δίνονται στην κυκλοφορία, μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί εντελώς η διέλευση του Γάλλου Προέδρου, ενώ ο πυρήνας ανάπτυξης των μέτρων και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων θα αναπτυχθεί σε όλο το κέντρο της Αθήνας γύρω από την Βασιλίσσης Σοφίας και κατά μήκος της Λ. Συγγρού.

Τα μέτρα που θα ληφθούν μπορεί να μην είναι εντελώς όμοια με αυτά για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, τουλάχιστον σε αριθμούς προσωπικού, αλλά σίγουρα θα τα προσεγγίζουν σε σχεδιασμό, δακτύλιους ασφαλείας και εφαρμογή, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Γάλλους συναδέλφους τους και υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών για συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!