Μικρή φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή της Κρήτης- Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωσή της

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν λιμενικοί, ιδιώτες και κάτοικοι για να διασώσουν μια μικρή φάλαινα που ξεβράστηκε στην παραλία Καραβόβρυση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θηλαστικό μήκους περίπου 5 μέτρων εντόπισε πολίτης νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές.

 

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες από τις 07:00 το πρωί να επιστρέψει στα βαθιά, είναι άκαρπες, καθώς αυτό κινείται ανατολικά προς Χρυσόστομο, και στα ρηχά, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σύμφωνα με το e-mesara.gr, πάνω από δέκα φορές την έχουν βάλει στη θάλασσα και αυτή αφού κάνει μια μικρή βόλτα, ξαναβγαίνει στην αμμουδιά. 

 

Οι αρχές εκτιμούν πως η μικρή φάλαινα έχει πιθανότατα αποπροσανατολιστεί, γι΄αυτό και δε μπορεί να «ανοιχτεί» μέσα στη θάλασσα και να συνεχίσει το ταξίδι της. Εν τω μεταξύ, όπως διαπιστώθηκε, η φάλαινα φέρει μικροτραυματισμούς στα πλευρά και στην ουρά, που ωστόσο δεν αυτοί που την εμποδίζουν να επιστρέψει στη θάλασσα.

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!