Μπαχάμες: Ο τυφώνας Ίρμα 'ρούφηξε' τα νερά από τις ακτές!

Ο χρήστης του twitter @Kaydi_K ανήρτησε το βίντεο, στο οποίο φαίνεται σημείο της ακτογραμμής του Long Island στις Μπαχάμες, με το νερό να απουσιάζει από εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε θάλασσα!

I am in disbelief right now... This is Long Island, Bahamas and the ocean water is missing!!! That's as far as they see #HurricaneIrma wtf pic.twitter.com/AhPAonjO6s

Όπως αναφέρει η Washington Post, όσο απίστευτο και να φαίνεται αυτό, αποτελεί γεγονός ότι τυφώνες μπορούν να "ρουφήξουν" νερό κατά τρόπο τέτοιο: Η ισχύς του τυφώνα Ίρμα είναι μεγάλη, ενώ η πίεσή του χαμηλή, με αποτέλεσμα να τραβάει νερό από το περιβάλλον στον πυρήνα του!

Ο άνεμος στο Long Island, κινείτο από νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά το Σάββατο, που σημαίνει ότι στα βορειοδυτικά του νησιού, θα "έσπρωχνε" το νερό μακριά από την ακτή.

Επίσης, στο κέντρο του τυφώνα, όπου η πίεση είναι εξαιρετικά χαμηλή, το νερό ανεβαίνει προς τα πάνω, καθώς η χαμηλή πίεση λειτουργεί ως μηχανισμός απορρόφησης: Ρουφάει νερό προς το κέντρο, τραβώντας το από το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η Post, δεν πρόκειται για σημάδι ότι επίκειται τσουνάμι, όπως πολλοί φοβούνται. Το νερό θα επιστρέψει στο Long Island, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

 

Πληροφορίες: Washington Post Video: Τwitter/@Kaydi_K, Adrian Wells/ViralHog


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!