Πρόσκληση στον Αγιασμό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά στο νέο διδακτήριο



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
Δευτέρα 11/9/2017: Καλωσορίζουμε στη Σταυρούπολη Δήμου Παύλου Μελά, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης  και το Δημοτικό Συμβούλιο,
σας προσκαλούν  τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11.30, στον Αγιασμό του
Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά,
που θα πραγματοποιηθεί στο νέο διδακτήριο του σχολείου, οδός Ευκλείδη 8 & Πεσόντων Ηρώων στη Σταυρούπολη, πίσω από το Δημαρχείο, σε ελάχιστη απόσταση από το  συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης.

Πληροφορίες
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
2313 302831


Το ιστορικό των ενεργειών
Το Σεπτέμβριο του 2015, μετά τη Διοικητική Παραλαβή του νέου διδακτηρίου στην οδό Ευκλείδη 8 & Πεσόντων Ηρώων στη Σταυρούπολη, μεταξύ του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., που κατασκεύασαν το σχολείο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης αφού ενημερώθηκε για τις κακές συνθήκες στέγασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πεύκων και με δεδομένο ότι η καταπολέμηση κάθε είδους διάκρισης αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου, ζήτησε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στεγαστεί εκεί το ΕΕΕΕΚ Πεύκων.
Έτσι  ξεκίνησε μια αλληλογραφία και συνεργασία με διάφορους φορείς, που έπρεπε να συμφωνήσουν, για να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των μονάδων Ειδικής Αγωγής, της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε σύμπνοια, απόλυτη προθυμία και ενδιαφέρον από
•το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, που στις 8-06-2016, μετά από εισήγηση του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη  Χριστοδούλου και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση  μετεγκατάστασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Πεύκων στη Σταυρούπολη.
•την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
•τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
•το Β΄ ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης)
•Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πεύκων,
•Τις Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά και ιδιαίτερα από τη Σχολική Στέγη, το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, τη Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας Κοινωνικών Ομάδων, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους Αντιδημάρχους Παιδείας Μιχάλη Χριστοδούλου και Άκη Αράπογλου.
•το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
•το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,

και με  τη συμβολή τους  υπήρξε  θετική έκβαση του εγχειρήματος που πρωτίστως είναι έργο αγάπης!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!