Πάπας: Χωρίς συμφιλίωση, η ειρήνη στην Κολομβία θα αποτύχει

«Κάθε προσπάθεια για ειρήνη στην Κολομβία είναι καταδικασμένη να αποτύχει χωρίς μια ειλικρινή δέσμευση για συμφιλίωση», προειδοποίησε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία προσπαθεί να κλείσει το κεφάλαιο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου.

Μιλώντας κατά τη λειτουργία που τέλεσε στο Βιγιαβισένσιο -όπου συναντήθηκε με ιθαγενείς και θύματα του πολέμου- ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε πως η συμφιλίωση εδραιώνεται με τη συμβολή όλων και «επιτρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον και να ανθίσει η ελπίδα».

Όπως συμπλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας, «όταν τα θύματα ξεπερνούν την κατανοητή τάση για εκδίκηση, γίνονται οι πιο αξιόπιστοι πρωταγωνιστές της διαδικασίας οικοδόμησης της ειρήνης».

Ωστόσο, ο πάπας υπογράμμισε ότι «η συμφιλίωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμβιβαστούμε με καταστάσεις αδικίας».

Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο ειρηνευτική συμφωνία με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), τη μεγαλύτερη αντάρτικη οργάνωση, η οποία την περασμένη εβδομάδα μετεξελίχθηκε σε νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πάπα ο ηγέτης των FARC Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο» του ζήτησε «να τον συγχωρέσει για κάθε δάκρυ ή πόνο που προκάλεσε στον λαό της Κολομβίας».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!