«Μήνυμα εμπιστοσύνης» θα στείλει ο πρόεδρος Μακρόν στην Ελλάδα

Μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για την ανάκαμψη, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, κομίζει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη. Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τις οποίες θα συζητηθεί σειρά διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει ομιλία στον βράχο της Πνύκας, την υψηλού συμβολισμού για τη Δημοκρατία τοποθεσία όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και δεξίωση με τη συμμετοχή της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας.

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα εντάσσεται στη μακρά συνέχεια των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και των επισκέψεων των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όμως ο Εμανουέλ Μακρόν επιλέγει έναν εξωθεσμικό τόπο για να απευθύνει την δημόσια ομιλία του στην Αθήνα παρουσία νέων, καθηγητών και σπουδαστών της γαλλικής γλώσσας, ως σύμβολο της νέας σελίδας που ανοίγεται μετά το ξεπέρασμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της κρίσης εμπιστοσύνης, επισημαίνουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να δείξει ότι η αναδιάρθρωση της Ευρώπης περνά μέσα από την δημοκρατική αναδιάρθρωση.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό και 40 γάλλους επιχειρηματίες. Περί τους 140 γάλλοι και έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Το μήνυμα είναι οι επενδύσεις ξεκινούν και πάλι στην Ελλάδα και ότι η Γαλλία εννοεί να είναι παρούσα, όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι και κατά τη φάση της ανάκαμψης.

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!