Γ. Σγουρός: Να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Για απραξία και «εγκληματική ολιγωρία» στο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», εγκαλεί ο πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός, το υπουργείο Ναυτιλίας «αποδεδειγμένα καθυστέρησε να λάβει μέτρα περιορισμού της ρύπανσης, με αποτέλεσμα αυτή να ξεφύγει από κάθε έλεγχο με σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Επίσης, κατηγορεί για απραξία την Περιφέρεια, ζητώντας να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής βλάβης, την παρακολούθηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. Ακόμα, ζητά να προχωρήσει στην υποβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενημερώνοντας την εισαγγελία Περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του, τονίζει ότι «το μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Ευρώπης φαίνεται στη διεθνή κοινότητα ότι είναι ανίκανο να διαχειρισθεί μια μικρή σχετικά θαλάσσια ρύπανση». Μικρή δεδομένου ότι το πλοίο μετέφερε 2.500 τόνους πετρέλαιο, ενώ καθημερινά διέρχονται κοντά στο λιμάνι δεξαμενόπλοια χωρητικότητας εκατοντάδων χιλιάδων τόνων, σημείωσε και επισήμανε: «Δυστυχώς οι χειρισμοί κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής απέναντι σε ακόμη μία καταστροφή υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το ευαίσθητο οικοσύστημα του Σαρωνικού και ολόκληρο το παράκτιο μέτωπο από Σαλαμίνα έως Γλυφάδα δέχτηκαν ένα πλήγμα που θα κάνει χρόνια να κλείσει».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!