ΗΠΑ: Πρόταση για πετρελαϊκό αποκλεισμό της Πιονγιάνγκ

Την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα επιδιώκουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με προσχέδιο ψηφίσματος που διανεμήθηκε στα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Reuters, το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης -μεταξύ άλλων- δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση ενάντια στην Πιονγιάνγκ δεν είναι πρώτη επιλογή, σημειώνοντας πάντως ότι «δεν θα ανεχθούμε ό,τι συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι είχε μια ειλικρινή και έντονη συζήτηση επί του θέματος με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

«Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει κάτι. Θα δούμε αν μπορεί να το κάνει», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Σι συμφωνεί μαζί μου 100%».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!