Ο Άσαντ απειλεί ακόμη και όσους υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ

Τη δέσμευση ότι η συριακή κυβέρνηση θα πολεμήσει οποιαδήποτε δύναμη, ακόμη και εκείνες που φέρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, στην εκστρατεία της να ανακαταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας, επανέλαβε η Μπουτάινα Σαμπάν, ανώτερη σύμβουλος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος έχει στο παρελθόν δεσμευτεί για την ανακατάληψη όλης της συριακής επικράτειας. Η κυβέρνηση ελέγχει τα κύρια αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της χώρας και έχει ξαναθέσει υπό τον έλεγχό της τους πρόσφατους μήνες το περισσότερο μέρος της ανατολικής ερήμου που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

«Είτε είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είτε το Ντάες (Ισλαμικό Κράτος), είτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη ξένη δύναμη στην χώρα…θα πολεμήσουμε και θα εργαστούμε εναντίον αυτών, ώστε η χώρα μας να ελευθερωθεί εντελώς από οποιοδήποτε επιτιθέμενο», τόνισε η Σαμπάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ανήκει στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Η σύμβουλος του Σύρου προέδρου επισήμανε ότι οι, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, SDF έχουν καταλάβει περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να πολεμήσουν καθόλου», σε μια προφανή κατηγορία της για σύμπραξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με τους τζιχαντιστές.

Οι SDF «προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές (όπου υπάρχει) πετρέλαιο…αλλά δεν πρόκειται να πάρουν αυτό που θέλουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως τα σχέδια για «διαίρεση» της Συρίας απέτυχαν, χωρίς να επεκταθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!