Κυρ. Μητσοτάκης: Τόπος διάψευσης των προβλέψεων Τσίπρα η Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους επιμελητηρίων στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της 82ης ΔΕΘ. 

«Στην κορυφή», είπε, «είναι η πολιτική σταθερότητα και μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιήσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πιστεύει και το οποίο θα είναι εθνικής ιδιοκτησίας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, “τραβάτε με κι ας κλαίω”, δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, με το μισό κόμμα απέναντι, με διστακτικότητα, με έλλειψη βασικής κατανόησης, για το πως δουλεύουν η ελεύθερη οικονομία, η αγορά και οι κανόνες της».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα για να κάνει η Ελλάδα ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα στο μέλλον.

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μνημόνευσε τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2016.  «Καταλαβαίνω», είπε, «ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας πονεμένος τόπος για τον Πρωθυπουργό. Διότι είναι ο τόπος εκείνος, ο οποίος θυμίζει τη συστηματική διάψευση των δικών του προβλέψεων για το τι θα γίνει στο μέλλον. Και έχω την εντύπωση ότι κάτι αντίστοιχο θα ακούσουμε και φέτος. Φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός φέτος θα μας πει ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια, όταν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι έχει υπογράψει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,1 δισ ευρώ για το 2019 και το 2020».

«Φαντάζομαι ότι ο Πρωθυπουργός θα μας πει ότι θα ολοκληρώσει γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση, όταν η πρώτη και η δεύτερη αξιολόγηση τράβηξαν πάρα πολλούς μήνες, σχεδόν ένα χρόνο η κάθε μια, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Και θα μας πει ο Πρωθυπουργός ότι ξαφνικά ανακάλυψε τη σημασία των επενδυτών και των επενδύσεων, όταν συστηματικά η μισή κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις και όταν λίγα χιλιόμετρα από εδώ υπάρχει μια μεγάλη παραγωγική επένδυση της Eldorado Gold…», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη φορολογία ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι μη ελκυστικός προορισμός για οποιαδήποτε επένδυση. Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20% εντός μιας διετίας. «Έχω δεσμευτεί για τη μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%. Και έχω δεσμευτεί, επίσης, για την αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ, στις 25.000 ευρώ, κάτι το οποίο θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις πολύ μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι οι μειώσεις των φόρων θα χρηματοδοτηθούν «μέσα από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών» και συμπλήρωσε: «Δεν έχω δυσκολία, προσωπικά, να μιλήσω για ένα πιο λιτό και αποτελεσματικό κράτος. Δεν φαντάζομαι μια οικονομία στην οποία ένα μεγάλο σπάταλο κράτος θα απομυζά τα χρήματα των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να συντηρεί και να διαιωνίζει την ύπαρξή του». 

Εξάλλου, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο νόμο για τα κόκκινα δάνεια και συνέχισε λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η επιχειρηματική αναδιάρθρωση πρέπει, πάνω από όλα, να αναγνωρίζει τη δυνατότητα μιας επιχείρησης να επιβιώσει και να διακριθεί, σε περίπτωση που γίνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια και σε περίπτωση που θα μπορεί να προσελκύσει νέα κεφάλαια». 

Αναφορικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Από τη στιγμή που δίνουμε έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα επιτρέπει στην επιχείρηση να κάνει τα απολύτως βασικά. Να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Να πληρώνει τους εργαζόμενους της».

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!