ΗΠΑ: Ανώτατο δικαστήριο δικαιώνει προσωρινά την ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ για τους πρόσφυγες

Με μία μονοσέλιδη απόφαση Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δημοσίευσε βραχυπρόθεσμη εντολή για την αποκατάσταση της απαγόρευσης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε χιλιάδες πρόσφυγες που ζητούν την είσοδό τους στη χώρα.

Η εντολή του δικαστή Αντονι Κένεντι, αναβάλει στην ουσία την διαταγή κατώτερου δικαστηρίου, η οποία δεν είχε επικυρώσει την απαγόρευση Τραμπ για την είσοδο ατόμων από μουσουλμανικές χώρες.

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου. Η απόφαση θα επέτρεπε στους πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα εάν έλαβαν υποσχέσεις βοήθειας από οργανώσεις επανεγκατάστασης προσφύγων. Εκτιμάται ότι 24.000 πρόσφυγες έχουν λάβει τέτοιες υποσχέσεις.

Πλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην αμφιλεγόμενη απαγόρευση Τραμπ. Το ανώτατο δικαστήριο της 26ης Ιουνίου κατέρριψε μέρος της απαγόρευσης Τραμπ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να δεχθούν τουλάχιστον μερικούς ανθρώπους που έχουν ήδη στενούς συγγενείς στις ΗΠΑ. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να ακούσει τα επιχειρήματα των δύο πλευρών στις 10 Οκτωβρίου σχετικά με τη συνολική διαταγή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επέβαλε απαγόρευση 90 ημερών για τους ανθρώπους που εισέρχονται στις ΗΠΑ από έξι κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

Εκτός της απόφασης και εν αναμονή της απάντησης θα παραμείνει η Χαβάη, η πρώτη πολιτεία που αρνήθηκε την απόφαση Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε προσωρινά μια μερική εκδοχή της απαγορευμένης απαγόρευσης του Τραμπ τον Ιούνιο, εν αναμονή της τελικής απόφασης τον Οκτώβριο. Η απαγόρευση, που πλήττεται από νομικές προκλήσεις, δεν είχε τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την απαγόρευση μέχρι στιγμής.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!