Μουζάλας: Τραγωδία αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας -Οι πρόσφυγες θα πάνε στην ενδοχώρα

Αν καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό, αυτό θα είναι μια τραγωδία τόσο για τα ελληνικά νησιά, όσο και για την ενδοχώρα, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αύξηση των ροών που υπάρχει σήμερα δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, όμως, όπως είπε, είναι κακή η κατάσταση που επικρατεί σε Σάμο και Λέσβο, όπου καταγράφεται μια «παρατηρήσιμη» αύξηση των προσφυγικών ροών.

Στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη και Χ. Αθανασίου και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Δ. Κρεμαστινού, στις οποίες απάντησε, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι η σημερινή εικόνα θα βελτιωθεί στους επόμενους μήνες.

«Μετά από τρεις μήνες δεν θα είναι ίδια η κατάσταση», είπε και επιτέθηκε ξανά σε τοπικούς παράγοντες της ΝΔ που, όπως τόνισε, συντάσσονται με ακραίες φωνές και αρνούνται τα προαναχωρησιακά κέντρα. «Η ΝΔ πατά σε δύο βάρκες και πολεμά τις θέσεις που υποστηρίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», είπε.

Ο Γ. Μουζάλας επέκρινε τη ΝΔ για την πολιτική που είχε ακολουθήσει ως κυβέρνηση. «Εμείς δεν υπερασπιστήκαμε ποτέ το δόγμα των ανοιχτών συνόρων, βρήκαμε ανοιχτά σύνορα και τις περίφημες "σκούπες"», σημείωσε και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κριτική που μόνο στόχο έχει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν με το 9χρονο προσφυγόπουλο που κατέληξε μετά την περισυλλογή προσφύγων στο Καστελόριζο. «Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό και διαφορετικό να μιλάμε για ανθρώπους που πνίγονται παρουσία του Λιμενικού», σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σπεύδοντας, πάντως, να διευκρινίσει πως δεν πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε σκόπιμα κάτι τέτοιο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!