Πρώτο κουδούνι και έναρξη λειτουργίας για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
Πρώτο κουδούνι και έναρξη λειτουργίας για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη

Ο Δήμος Παύλου Μελά διαθέτει πλέον εκτός από
Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στην Ευκαρπία,
•ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Πολίχνη (εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος τον Οκτώβριο του 2016)
και
•Επαγγελματικό Σχολείο για ΑΜΕΑ στη Σταυρούπολη, το οποίο σήμερα ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του, στεγασμένο στο ολοκαίνουργιο διδακτήριο της Οδού Ευκλείδη 8 & Πεσόντων, πίσω από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.
11 Σεπτεμβρίου 2017 και το πρώτο κουδούνι χτύπησε για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, έτσι όπως μετονομάστηκε το ΕΕΕΕΚ Πεύκων.
΄΄Το καινούργιο σχολείο ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έτσι επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή, όταν η Κεντρική εξουσία αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση νοιάζονται και για τα ειδικά μέλη της κοινωνίας΄΄ τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης.
Πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους του και τις Υπηρεσίες του Δήμου, καλωσόρισε το Διευθυντή Σταύρο Ασλανίδη και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς - κηδεμόνες, σε μια συγκινητική τελετή αγιασμού, υποδοχής, αναστοχασμού των πεπραγμένων, που προετοίμασε το ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.
Τη χαρά τους τη μοιράστηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα που τέλεσε τον πρώτο Αγιασμό αυτού του σχολείου ισότητας, ίσων ευκαιριών για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Σταύρο Καλαφάτη, από την Εκπαιδευτική Κοινότητα το Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, το Διευθυντή της β/θμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλο Ματζιάρη, τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Κωνσταντίνα Πηλείδου, τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Άκη Λουκά και του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή, τον Προϊστάμενο του Β΄ ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης) Νικόλαο Απτεσλή, τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που κατασκεύασαν το έργο, εκπροσώπησε ο Αργύρης Μπούμπας, ενώ παραβρέθηκαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων Δήμου Παύλου Μελά.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών, δίνοντας έμφαση στην απόλυτη σύμπνοια και το ενδιαφέρον που επέδειξαν φορείς και πρόσωπα, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μετά τη Διοικητική Παραλαβή του κτιρίου, το Σεπτέμβριο του 2015, μεταξύ του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., και αφού πληροφορηθηκε τις κακές συνθήκες στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πεύκων, ζήτησε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στεγαστεί το ΕΕΕΕΚ Πεύκων στη Σταυρούπολη. Έτσι  ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με διάφορους φορείς, που έπρεπε να συμφωνήσουν, για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία.
Γι αυτό και ευχαρίστησε ΄΄δημόσια και από καρδιάς΄΄:
•το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, που στις 8-06-2016, μετά από εισήγηση του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη  Χριστοδούλου και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση  μετεγκατάστασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Πεύκων στη Σταυρούπολη.
•την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
•τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
•το Β΄ ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης)
•Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πεύκων,
•Τις Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά και ιδιαίτερα από τη Σχολική Στέγη, το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, τη Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας Κοινωνικών Ομάδων, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους Αντιδημάρχους Παιδείας (πρώην και νυν) Μιχάλη Χριστοδούλου και Άκη Αράπογλου, και Τεχνικών Υπηρεσιών (πρώην και νυν) Κώστα Πάντση και Στέφανο Βάρφη).
•το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
•το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,
που με τη συμβολή τους υπήρξε θετική έκβαση του εγχειρήματος, το οποίο πρωτίστως είναι έργο αγάπης!
Να σημειωθεί  ότι με τη συνδρομή του Τμήματος Σχολικής Στέγης του Δήμου, λειτουργεί στο κτίριο του σχολείου Σύστημα Φωτοβολταϊκών Στοιχείων και το σχολείο είναι Αυτοπαραγωγός Ενέργειας (net-metering).
Από τη Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ιωσήφ Αράπογλου, Χαρά Αμανατίδου, Δημήτρης Αθάνατος, Στέφανος Βάρφης, Κώστας Πάντσης, οι Εντεταλμένοι Σάκης Λαζαρίδης, Δημήτρης Λαλές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Χριστοδούλου, Στέφανος Γιαννουλίδης.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!