Γιώργος Δημαράς: Να εφαρμοστεί το εθνικό και ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δίκαιο στις Σκουριές Οι Οικολόγοι Πράσινοι ήταν και είναι αντίθετοι σε τέτοιες επενδύσεις


12.09.2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ:  Να εφαρμοστεί το εθνικό και ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δίκαιο στις Σκουριές

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ήταν και είναι αντίθετοι σε τέτοιες επενδύσεις


Την αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων στην επένδυση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με ταυτόχρονη προστασία των εργαζομένων στην επιχείρηση, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Δημαράς, σήμερα συντελείται η καταστροφή ενός αιωνόβιου δάσους σε μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας, μια καταστροφή που είναι αδύνατο να αποκατασταθεί μέσα σε λίγα χρόνια. Η πρωτοφανής έκταση και ένταση της εξόρυξης που συντελείται από την Eldorado Gold στη Χαλκιδική, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις ήπιες μορφές εξόρυξης που παραδοσιακά υπήρχαν στην περιοχή.
Ο Γιώργος Δημαράς τόνισε ότι το κράτος σε κάθε πιθανή εξέλιξη θα πρέπει να μεριμνήσει για την προστασία των εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο πλευρό τους, προκειμένου να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Γιώργος Δημαράς υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη επένδυση κακώς ξεκίνησε και θα πρέπει να σταματήσει με ταυτόχρονη αποκατάσταση της περιοχής. Όπως επεσήμανε η κυβέρνηση παρέλαβε μια δεδομένη κατάσταση, μια υπογεγραμμένη σύμβαση την οποία είχε την υποχρέωση να εφαρμόσει, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί να παραβιάζει το περιβαλλοντικό δίκαιο της χώρας και της Ευρώπης.
Όπως τόνισε ο Γιώργος Δημαράς: «Στην περιοχή αυτή, θα μπορούσαν να υπάρχουν ήπιες δραστηριότητες, όπως παραδοσιακά υπήρχαν, και όχι τέτοιας έκτασης και έντασης εξορύξεις. Η επένδυση αυτή δεν γίνεται στην έρημο Σαχάρα, αλλά σε μια περιοχή περιβαλλοντικά ευαίσθητη. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη και καμιά επιχείρηση στην χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η κυβέρνηση τηρεί μια λογική στάση επιμένοντας στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων που ισχύουν για όλες τις επενδύσεις στη χώρα».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!