Τραμπ - Μέι: Η Κίνα να πιέσει τη Β. Κορέα

Στην ανάγκη η Κίνα να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να την πείσει να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές, στάθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός Μέι και ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησαν στον κεντρικό ρόλο που καλείται η Κίνα να διαδραματίσει», τόνισε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα η κ. Μέι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί και με Ευρωπαίους ηγέτες για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα.

Λευκός Οίκος: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών και των οικονομικών μέτρων, δήλωσε αναφερόμενη στη Βόρεια Κορέα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να θεωρεί την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ως προτεραιότητα.

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια πιο ασφαλή και αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο και αυτή είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!