Ο Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της Γ.Γ. του υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό - Αντιδράσεις και από το Ποτάμι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού μετά τη νέα εξέλιξη με τη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό.


Ο πρόεδρος της ΝΔ, με μήνυμά του στο twitter σημειώνει: «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό».

 

 

«Η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό αναβλήθηκε χθες για τρίτη φορά. Οι μήνες περνούν, τα χρόνια περνούν οι δημόσιες υπηρεσίες συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, παραμένει παγωμένη» αναφέρει το Ποτάμι.

 

«Ο πρωθυπουργός καλεί τους επενδυτές που έδιωχνε μέχρι χθες να έρθουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προχωρήσει το έργο στο Ελληνικό και δηλώνει δυσαρεστημένη από τις καθυστερήσεις, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Είναι όμως η κυβέρνηση που προΐσταται των δημόσιων υπηρεσιών κι αυτή που δείχνει παντελώς ανίκανη να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες με κίνδυνο τη ματαίωση της επένδυσης. Με τα λόγια δεν γίνονται επενδύσεις. Χρειάζεται εκτός από το ξεπέρασμα ιδεοληψιών, αποφασιστικότητα και ικανότητα. Και τέτοια στοιχεία δεν διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πιθανή ματαίωση θα ικανοποιήσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και τώρα αντιδρούν λυσσαλέα, αλλά θα βλάψει σοβαρά τη χώρα και θα στερήσει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τη δυνατότητα να βρουν δουλειά», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

 

 Η αντίδραση του Μαξίμου

 

Χθες από το Μαξίμου έγινε λόγος για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, και για «δεδηλωμένη βούλησή και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ότι το θέμα θα έληγε χθε οριστικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Γενική Γραμματέας Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάνη, είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον διαβεβαίωσε ότι «το θέμα κλείνει».

 

Με αιχμές για τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά την τρίτη κατά σειρά, αναβολή της συνεδρίασης η οποία είχε ως σκοπό να εξετάσει το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το μεγάλο έργο από την κυβέρνηση διαμηνύεται: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις» τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!