Η Β. Κορέα στο επίκεντρο της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και της Ν. Κορέας

Συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών της οικονομικής διάσκεψης που πραγματοποιείται στην πόλη του Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της Ρωσίας, είχαν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του ότι η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έγινε περισσότερο πολύπλοκη, εξαιτίας των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας.

Όπως είπε, η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση από τις προκλητικές ενέργειές της.

Συνεργασία των στρατιωτικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!