Ίρμα: Υποβάθμιση από κυκλώνα σε τροπική καταιγίδα, παραμένει ο κίνδυνος

Ο κυκλώνας Ίρμα εξασθένησε και μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα, παρόλο που εξακολουθεί να συνοδεύεται από ριπές ανέμων που πνέουν με ταχύτητα που πλησιάζει εκείνη ενός κυκλώνα, ανακοίνωσε το πρωί (τοπική ώρα) το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Κυκλώνων (NHC).

Το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα βρισκόταν στις 08:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 170 χλμ. βόρεια της Τάμπα στη Φλόριντα, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 110 χλμ/ώρα.

Η Πολιτεία της Φλόριντα ετοιμάζεται εξάλλου για τεράστια επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμών ατόμων που έχουν πληγεί από την Ίρμα, μόλις κοπάσουν οι βίαιες καιρικές εκδηλώσεις του φαινομένου.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι σχετιζόμενοι με την Ίρμα στη Φλόριντα, ενώ το πέρασμα του τυφώνα από την Καραϊβική κόστισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους.

Ο επικεφαλής του μηχανισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της επαρχίας Μονρόε προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Έρευνα του αμερικανικού οργανισμού καιρικής πρόγνωσης AccuWeather τοποθετεί το συνολικό οικονομικό κόστος των τυφώνων Ίρμα και Χάρβεϊ (ο οποίος έπληξε το Τέξας τον Αύγουστο) περίπου στα 300 δισ. δολάρια, ποσό ίσο με το 1,5% του ετήσιου ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Στη Κούβα, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, με άρθρο του στoν κρατικό Τύπο, κάλεσε τον λαό του νησιού να αρχίσει την ανακατασκευή όσων υποδομών υπέστησαν ζημίες από την Ίρμα.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!