Ο Πούτιν φοβάται τα ρομπότ: Κάποια μέρα θα μας φάνε

Με κάθε του κίνηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προβάλει την εικόνα ενός ατρόμητου, ισχυρού ηγέτη. Κι όμως, κάτι φοβάται.

Κατά τα φαινόμενα, ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την τεχνητή νοημοσύνη. Αντιθέτως, φοβάται ότι τα ρομπότ... θα μας φάνε μία ημέρα. Μάλιστα, εξέφρασε δημόσια αυτή την ανησυχία του.

Ο Πούτιν ρώτησε τον επικεφαλής της εταιρείας Yandex σε πόσο καιρό θα μπορούν «να μας φάνε» τα ρομπότ, κατά την επίσκεψή του στη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας. Ο Αρκάντι Βόλοζ αιφνιδιάστηκε από την απορία του και του απάντησε «ελπίζω ποτέ».

Στη συνέχεια, του εξήγησε ότι και άλλα μηχανήματα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους σε συγκεκριμένους τομείς, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο εκσκαφέας είναι πιο αποτελεσματικός από έναν άνθρωπο που σκάβει με ένα φτυάρι. «Αλλά δεν μας τρώνε», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν όμως, σύμφωνα με το RT, δεν πείστηκε. «Δεν σκέφτονται», αποκρίθηκε στον Βόλοζ. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόσφατα δήλωσε ότι πρόκειται για μία ευκαιρία που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες, αλλά και απειλές που δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!