Τραμπ για κυκλώνα Ίρμα: Φύγετε από τον δρόμο του

Έκκληση στους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές οι οποίες αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα Ίρμα «να φύγουν από τον δρόμο του» απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε ποτέ δει. Να μείνετε ασφαλείς και να φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις συμβουλές και τις εντολές των τοπικών και των κρατικών αξιωματούχων.

Ο κυκλώνας, ο οποίος υποβιβάστηκε στην κατηγορία 4 στη σχετική πεντάβαθμη κλίμακα, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά νησιά της Καραϊβικής με ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανήλθε έως τα 295 χιλιόμετρα την ώρα, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού.

Η Ίρμα κατευθύνεται προς την Κούβα, τις Μπαχάμες και τη Φλόριντα, την οποία αναμένεται να πλήξει την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Τομ Πράις προειδοποίησε τους κατοίκους στη Φλόριντα και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να φύγουν επειγόντως πριν από την άφιξη της Ίρμας.

Επίσης, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε ότι όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας «θα πρέπει να προετοιμαστούν να την εγκαταλείψουν σύντομα».

«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», προειδοποίησε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής, οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Στο μεταξύ, ο κυκλώνας Χοσέ, ο οποίος βρίσκεται στον Ατλαντικό και απέχει 700 χιλιόμετρα ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, ενισχύθηκε κι άλλο την Παρασκευή, φτάνοντας στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο Χοσέ κινείται με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα προς τα δυτικά – βορειοδυτικά, ακολουθώντας προς ώρας την πορεία της Ίρμας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!