Οι Νοτιοκορεάτες έκαναν προσομοίωση πώς θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με πύραυλο [εικόνες & βίντεο]

Σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός προηγμένου πυραύλου cruise, ικανού να κάνει σκόνη υπόγεια καταφύγια, προχώρησε η Νότια Κορέα στέλνοντας μήνυμα στην Πιονγιάνγκ καθώς παραμένει στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της χώρας διακρίνεται ο πύραυλος Taurus που εκτόξευσε ένα μαχητικό F-15 να παρακάμπτει διάφορα εμπόδια ταξιδεύοντας σε χαμηλό ύψος προτού πλήξει στόχο ανοικτά των δυτικών ακτών  της Νότιας Κορέας.

Η Σεούλ ευελπιστεί με τους γερμανικής κατασκευής και μεγάλης ισχύος πυραύλους Taurus KEPD 350 να ενισχύσει τις δυνατότητες της για προληπτικά πλήγματα στη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση κρίσης.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν μέγιστο βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και διαθέτουν χαρακτηριστικά stealth που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τα ραντάρ προτού χτυπήσουν στόχους στο βόρειο γείτονα.

Οι Νοτιοκορεάτες προετοιμάζονται πυρετωδώς για παν ενδεχόμενο ενόψει των απειλών από τη Βόρεια Κορέα, που διεξήγαγε στις 3 Σεπτεμβρίου την έκτη και ισχυρότερη ως τώρα πυρηνική της δοκιμή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ένα προληπτικό χτύπημα με στόχο τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την ηγεσία του καθεστώτος του είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται για την πιο ρεαλιστική από τις περιορισμένες στρατιωτικές επιλογές που διαθέτει η Σεούλ για να αποτρέψει μια πυρηνική επίθεση από την Πιονγιάνγκ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!