Βρετανία: Με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου θα συναντηθεί ο νέος CEO της Uber

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Uber Technologies θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του συστήματος μεταφορών του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια η εταιρία μίσθωσης οχημάτων με οδηγό να διατηρήσει την άδειά της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL), που ρυθμίζει και λειτουργεί το δίκτυο μεταφορών σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο, αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα την Uber λέγοντας ότι δεν θα ανανεώσει την άδειά της μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η TfL δήλωσε ότι η Uber, που αποτιμάται γύρω στα 70 δισεκ. δολάρια και της οποίας οι επενδυτές περιλαμβάνουν την Goldman Sachs, δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργεί στην πρωτεύουσα. Επικαλέστηκε την προσέγγιση της εταιρίας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων, τα οποία διαπράττουν ή των οποίων γίνονται μάρτυρες οι οδηγοί της, και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Η Uber δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης της TfL και θα προχωρήσει σε βελτιώσεις προκειμένου να κρατήσει στους δρόμους του Λονδίνου τους 40.000 οδηγούς της. Η εταιρία μπορεί να λειτουργεί όσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της προσφυγής, κάτι που μπορεί να κρατήσει μήνες.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η άδεια της Uber έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς και τους πελάτες στη βρετανική πρωτεύουσα. Πάνω από 800.000 άτομα υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απόφασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Ντάρα Χοσροουσάχι, που έχει λιγότερο από ένα μήνα στη θέση αυτή, συναντά τον επίτροπο της TfL Μάικ Μπράουν την Τρίτη.

Η Uber έχει περιθώριο έως τις 13 Οκτωβρίου να εφεσιβάλει την απόφαση. Αξιωματούχοι της TfL θα αξιολογήσουν στη συνέχεια την προσφυγή για να αποφασίσουν εάν θα επικυρώσουν ή θα ανατρέψουν την απόφαση για την αφαίρεση της άδειας, δήλωσε εκπρόσωπος της TfL.

Η Uber έτυχε στήριξης χθες όταν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι μια τέτοιου είδους "καθολική απαγόρευση" είναι "δυσανάλογη" αλλά δήλωσε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια πρέπει να αρθούν. Ωστόσο, η ίδια δεν έχει καθοριστικό ρόλο στο θέμα αυτό.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!