Γ' ΕΛΜΕ-Θ: ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους του κινήματος κατά των εξορύξεων από την Eldorado


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                 Θεσσαλονίκη  20/9/2017
  Πρ. Κορομηλά 51
   Τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                                       
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 450 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ

Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη συνεχίζονται δίκες του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Πρόκειται για πολιτικές διώξεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου μας και στις εξορυκτικές πολυεθνικές. Ενάντια σε όσους αμφισβητούν το δόγμα "επενδύσεις με κάθε κόστος" και υπερασπίζονται τον τόπο μας από τα δηλητήρια των τοξικών εξορύξεων.
που αγωνίζονται για τη ζωή, το περιβάλλον, το νερό και την αξιοπρέπεια.
Η βιομηχανία διώξεων που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει στόχο την οικονομική, πολιτική και ηθική εξόντωση των ανθρώπων του αγώνα.
Για την πραγματοποίηση της «με κάθε κόστος επένδυσης» εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίον των κατοίκων, με καταδρομικές επιχειρήσεις στα χωριά, ακόμη και με χημικά  μέσα σε σχολεία ! μαζικές προσαγωγές, ανακρίσεις χωρίς δικηγόρους, παράνομη λήψη DNA. Την ίδια στιγμή που αφήνουν ανεξέλεγκτη την εταιρεία να παρανομεί συστηματικά καταστρέφοντας το βουνό, στήνουν δίκες και κατηγορητήρια για να εξοντώσουν το λαό της περιοχής. Δεν είδαμε βέβαια από τη μεριά τους τον ίδιο ζήλο για την απόδοση ευθυνών για το νερό με αρσενικό που πίνουν στο Νεοχώρι ή για τη διαρροή τοξικών αποβλήτων κατά τη μεταφορά τους από την εταιρεία στη Ρεντίνα… για τον αμίαντο…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμίστηκε με τις επιταγές της καναδικής εταιρείας και τους εκβιασμούς της, τις πιέσεις διεθνών παραγόντων και μηχανισμών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την Κυβέρνηση Σαμαρά, νομιμοποιώντας, με κάθε νέα άδεια που παρέχει τις παρανομίες της Eldorado. Υπέγραψε την συμφωνία CETA που διευκολύνει την δράση της Eldorado και όλων των πολυεθνικών.
Η πολυεθνική χρειάζεται καταδίκες αγωνιστών γιατί έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει και να διαλύσει το κίνημα. 450 διώξεις σε χωριά με πληθυσμό 2000-3000 κατοίκους σημαίνει ότι σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα διωκόμενο. Η ποινικοποίηση των μαζικών λαϊκών κοινωνικών αγώνων μας αφορά όλους.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τα μέλη μας την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 9:00 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                      ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!