Συνεργασία Google - HTC στα smartphones, με συμφωνία ύψους 1,1 δισ. δολ.

Η Google και η HTC ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόμενοι της δεύτερης- αρκετοί εκ των οποίων συνεργάζονται ήδη με τη Google, για την ανάπτυξη των smartphones Pixel- θα πάνε στην πρώτη. Η HTC θα λάβει 1,1 δισ. δολάρια σε ρευστό από τη Google στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ επίσης η Google θα λάβει μη αποκλειστική άδεια χρήσης για πνευματική ιδιοκτησία (ΙΡ) της HTC.

Η όλη συναλλαγή, η οποία πρέπει να λάβει έγκριση από αρμόδιους φορείς και να περάσει από μια σειρά διαδικασιών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κατά τις αρχές του 2018. Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HTC συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο των smartphones, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το οικοσύστημα εικονικής πραγματικότητας για το VIVE και επενδύει σε τομείς όπως το Internet of Things, η augmented reality και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί άλλη μία κίνηση από την Google με σκοπό την ενίσχυση της θέσης της στον τομέα του hardware. Και οι δύο εταιρείες, σε ανακοινώσεις τους, υπογραμμίζουν το μακρύ ιστορικό συνεργασίας μεταξύ τους, που περιλαμβάνει το πρώτο smartphone με Android, HTC Dream (T-Mobile G1), καθώς και το Nexus One, το tablet Nexus 9 και το πρώτο smartphone Pixel.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ταϊβανέζικη εταιρεία, που κάποτε πωλούσε 1 στα 10 smartphones διεθνώς, έχει χάσει έδαφος λόγω ανταγωνισμού από την Apple, τη Samsung και κινεζικές εταιρείες, με αποτέλεσμα κάποιοι αναλυτές να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον πρόκειται για μια σοφή κίνηση από πλευράς της Google. Υπενθυμίζεται πως η Google το 2012 είχε αγοράσει τη Motorola Mobility για 12,5 δισ. δολάρια και εν τέλει την πούλησε στην κινεζική Lenovo για κάτω από 3 δισ. μετά από δύο χρόνια. Μεταξύ άλλων κινήσεών της στο hardware περιλαμβάνεται και η αγορά της Nest.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!