Το πρόγραμμα του Greenwave Festival 2017, Θεσσαλονίκη, 14-17/9/2017


Το Πρόγραμμα του GREENWAVE FESTIVAL 2017
Θεσσαλονίκη, 14-17.9.2017

«Δεν υπάρχει Δρόμος για την Ειρήνη, η Ειρήνη είναι ο Δρόμος» 
Μ.Gandhi

Πλούσιο το πρόγραμμα του φετινού 7ου Greenwave Festival, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη  από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο της ΧΑΝΘ, με κεντρικό θέμα την ειρήνη, με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, υπέροχες συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, εκθέσεις, ένα τεράστιο eco-bazaar, με νοστιμότατη vegan κουζίνα κτλ.
Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και με τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης κλπ.
Στον κύκλο τον εκδηλώσεων του Greenwave, την Πέμπτη 14.9 θα γίνει συζήτηση για τον πόλεμο και το περιβάλλον, με επίκεντρο τις συγκρούσεις των συμφερόντων για τον έλεγχο του νερού, την καταστροφική εξόρυξη μεταλλευμάτων και ορυκτών καυσίμων, τις τριβές για τα αλιεύματα, την παραγωγή όξινης βροχής, ενώ το φαινόμενο θερμοκηπίου και οι εκπομπές καυσαερίων φαίνεται να έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον πλανήτη συνολικά, απειλώντας και το κλίμα και την παγκόσμια ειρήνη.
Την Παρασκευή 15.9 θα γίνει αναδρομή στα πολιτικά προτάγματα του ειρηνιστικού κινήματος από την εποχή του Αριστοφάνη μέχρι τις μέρες μας θα συζητηθεί η γεωπολιτική των σύγχρονων συγκρούσεων, οι  ευθύνες της Δύσης και οι πρακτικές της πολιτικής ανυπακοής και των μορφών του μη βίαιου πολιτικού αγώνα που εφαρμόζουν οι οικολογικές οργανώσεις.
Επίσης, θα γίνει συζήτηση για τη συμβολή των γυναικείων οργανώσεων κατά του μιλιταρισμού και του πολέμου και την πρόληψη της έμφυλης βίας μέσα από την προώθηση μιας νέας αντίληψης για τον ανδρισμό.
Το Σάββατο 16.9 θα γίνει συζήτηση με θέμα τον ναζισμό, τον πόλεμο και την εξόντωση του «Άλλου» για την εξόντωση των εβραίων της Θεσσαλονίκης, το Ολοκαύτωμα των Ρομά και των ομοφυλόφιλων, και τις επιβιώσεις της ναζιστικής ιδεολογίας στις μέρες μας.
Οι Vegan Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για τον Vegan τρόπο ζωής ως απόλυτη κατάφαση στην ειρήνη και στην οικολογία και θα γίνουν πλήθος προβολών και συζητήσεων με θέματα όπως η κοινωνική οικονομία.
Την Κυριακή 17.9. το Greenwave ολοκληρώνεται με τα πρωινά επιμορφωτικά εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά και την καθιερωμένη πια μεσημεριάτικη συναυλία-γλέντι στα γρασίδια του πάρκου.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως εκθέσεις με πορτρέτα της Ειδομένης, έκθεση κόμικ προσφύγων, Ανέκδοτες φωτογραφίες από το Αφγανιστάν και έκθεση ζωγραφικής. Όλες τις ημέρες θα λειτουργούν εργαστήρια για δημιουργική απασχόληση παιδιών, κατασκευή παιχνιδιών με υλικά ανακύκλωσης αλλά και Βιωματικά εργαστήρια για τα δικαιώματα των παιδιών και παρουσιάσεις οικολογικών πρακτικών όπως η φυσική δόμηση και η χρήση Ενεργών Μικροοργανισμών.
Οι εκδηλώσεις κλείνουν κάθε βράδυ με τις καθημερινές συναυλίες παλιών και νεώτερων μουσικών σχημάτων.
Ένα πολύχρωμο  και εντυπωσιακό σε συμμετοχές εκθετών/τριών eco – bazaar πραγματοποιείται στο χώρο με βιολογικά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, σάλτσες, μέλι, ποτά αλλά και προϊόντα περιποίησης σώματος, ενδύματα, αξεσουάρ, κοσμήματα, μικροέπιπλα και κατασκευές για το σπίτι όλα με έμφαση στη χρήση καθαρών ακίνδυνων για την υγεία μας υλικών τα οποία επιπλέον ανακυκλώνονται και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον μετά τη χρήση τους.
Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί κουζίνα με υπέροχα vegan πιάτα και γλυκίσματα με φιλικές τιμές που στηρίζουν οικονομικά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ενώ τα έσοδα του φεστιβάλ διατίθενται όπως κάθε χρόνο για δράσεις αλληλεγγύης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και του κοινωνικού χώρου-Οικόπολις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα υπάρχει συνημμένο και εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες, υλικό και φωτογραφίες από άλλες χρονιές
τηλ  2310.222503



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!