Mάχη με τις φλόγες στη δυτική Αχαΐα - Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σκηνές πανικού επικρατούν στη δυτική Αχαΐα, αφού σύμφωνα με το Tempo24.news, η φωτιά που ξεκίνησε από το Σαντομέρι πέρασε στο Ελαιοχώρι όπου έκαψε σπίτια και τώρα έχει φτάσει στην Άρλα.

 

Νωρίτερα, οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν το Ελαιοχώρι ενώ εκκενώθηκε και η Μονή Αγίας Μαρίνας, με τις μοναχές και τον ηγούμενο να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

 

Άλλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται και προς το Πετροχώρι. Από την Αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία για την Άνω Αχαΐα.

 

Έκτακτο Συντονιστικό συγκάλεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

To ΑΠΕ αναφέρει πως οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση της κοινότητας 'Αρλας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

 

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην 'Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

 

Συνολικά, περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

 

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

 

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!