Φίλοι του Δάσους - Mετέωρα: Ένα διαφορετικό μάθημα, έξω από την τάξη!


Τα σχολεία ξεκίνησαν..καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και οι Φίλοι του Δάσους προτείνουν την "μόνη τάξη όπου ο δάσκαλος δεν μπορεί να βγάλει έξω τον μαθητή"
Με την πίεση της καθημερινότητας – τον περιορισμένο χρόνο, τη συρρίκνωση των ελεύθερων χώρων για δραστηριότητες, και τη τεχνολογία- τα παιδιά χάνουν μια βασική πλευρά της ανάπτυξής τους: Tο παιχνίδι.
Το μάθημα έξω από την τάξη, εμπνέει το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους! Μολονότι οι γονείς και οι δάσκαλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να περνάνε τα παιδιά χρόνο έξω, η ώρα του παιχνιδιού μερικές φορές χάνεται μέσα στην ημέρα εξαιτίας των πολλών απαιτήσεων.
‘Όποιος έχει δει την επίδραση που έχει στο παιδί το να βγει έξω για να παίξει και να μάθει, μπορεί να καταλάβει πόσο δυνατές μπορούν να είναι αυτές οι εμπειρίες. Το παιχνίδι είναι ουσιώδες για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού, είναι δηλαδή ουσιώδες κομμάτι της κάθε του μέρας. Η μάθηση έξω, δημιουργεί αναμνήσεις με διάρκεια και βοηθάει στην απόκτηση οικολογικής συνείδησης.
Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» με ιδιωτική πρωτοβουλία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, ;ργάνωσαν δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τέτοιες ενέργειες θα βοηθήσουν να στηθεί το σκηνικό για μια επόμενη γενιά υγειών, δραστήριων παιδιών που θα μεγαλώνουν τόσο αγαπώντας τη φύση όσο και κατανοώντας την ανθρώπινη εξάρτηση σε οικοσυστήματα που είναι υγιή. Η δημιουργία δεσμών με τη φύση κατά την παιδική ηλικία είναι πολύ πιθανό να φτιάξει αυριανούς πολίτες με νοοτροπία προστασίας του περιβάλλοντος πρόθυμων να φροντίσουν και να διατηρήσουν τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, το παιχνίδι και η μάθηση στη φύση πάνε χέρι-χέρι, ξεκινώντας από τον πρώτο χρόνο ζωής ενός παιδιού, περνώντας μέσα από τα διάφορα στάδια της παιδικής ηλικίας έως και την νεότητα.
Εξάλλου, είναι η μόνη τάξη όπου ο δάσκαλος δεν μπορεί να βγάλει έξω τον μαθητή!!!!
Παρακολουθήστε το βίντεο από την τάξη στην ύπαιθρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών LINGO https://www.facebook.com/lingothess/ που ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν αυτό το νέο σχέδιο (project)..και όλα αυτά στο Άλσος Μετεώρων.

https://www.facebook.com/filoidasous/?ref=ts&fref=ts














Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!