Οι Microsoft και Facebook ένωσαν Ισπανία-ΗΠΑ με πανίσχυρο καλώδιο (pic & vid)

Πάνω από 17.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, υπάρχει πλέον το πιο τεχνολογικά προηγμένο καλώδιο υποθαλάσσιας σύνδεσης , παρέχοντας έως και 160 terbits (Tbps) δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Το καλώδιο είναι ένα πρότζεκτ του Facebook, της Microsoft και της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telxius.  

Η κατασκευή του καλωδίου, η οποία εκτείνεται σε 4.000 μίλια από την Virginia Beach της Βιρτζίνια έως το Μπιλμπάο της Ισπανίας, ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Αύγουστο του 2016. Η Microsoft ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή του την Πέμπτη, αλλά δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν τις αρχές του 2018.   Το Facebook, η Microsoft και η Telxius θα κατέχουν από κοινού το καλώδιο, το οποίο ζυγίζει σχεδόν πάνω από 4,5 εκατομμύρια κιλά - Η Telxius θα χρησιμεύσει ως διαχειρίστρια, θα πωλήσει και θα μισθώσει τη χωρητικότητά του σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Η Microsoft και το Facebook θα χρησιμοποιήσουν το καλώδιο για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες.

Τα περισσότερα διατλαντικά καλώδια επικοινωνίας συνδέονται με τις Η.Π.Α. είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά η σύνδεση με το «Marea» όπως ονομάζεται (που σημαίνει "παλίρροια" στα ισπανικά) στη Βιρτζίνια διαφοροποιεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ο τυφώνας Sandy, ο οποίος έπληξε τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ το 2012, αποσύνδεσε τη Βόρεια Αμερική από την Ευρώπη για αρκετές ημέρες.  

«Η σούπερ θύελλα μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα άλλο σημαντικό γεγονός θα μπορούσε να διαταράξει τη ζωτική γραμμή διασύνδεσης πέρα από τον Ατλαντικό», δήλωσε η Microsoft και πρόσθεσε πως « Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προώθηση της καινοτομίας και την επέκταση των δυνατοτήτων του παγκόσμιου δικτύου της, η Microsoft προσπάθησε να κάνει πιο διαρθρωτικές τις υπερατλαντικές συνδέσεις».  

Η Microsoft ωστόσο  δεν θα αποκαλύψει το ποσό της επένδυσής της ή το πόσο έχουν πληρώσει οι συνεργάτες της. 

Πηγή: lifo.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!