O Φλαμπουράρης διαψεύδει τα περί business plan: Αφορά τον ιδιωτικό τομέα

Σε «παρερμηνεία των όσων είπε» επιχειρεί να αποδώσει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του σχετικά με το «πακέτο Γιούνκερ», και ειδικότερα η αναφορά του ότι η χρηματοδότηση δεν έχει προχωρήσει εξαιτίας της απαίτησης... business plan.

Ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι το πακέτο «αφορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο "πακέτο Γιούνκερ" ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το "πακέτο Γιούνκερ" αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του.
Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;».

Tι είχε δηλώσει για το «πακέτο Γιούνκερ»

Ο υπουργός Επικρατείας, σε κυριακάτικη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για τη χαμηλή απορροφητικότητα του «πακέτου Γιούνκερ» και απάντησε ως εξής: «Για να αξιοποιηθεί, χρειάζεται δύο πράγματα, (...) Είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan και χρειάζεται για να εγκριθεί, θέλει τα έσοδα - έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο».

«Δεν γίνονται σε έναν χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνων...», συμπλήρωσε.

Η συγκεκριμένη αναφορά στο «τα έσοδα-έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο...» σχολιάστηκε ειρωνικά από την αντιπολίτευση, καθώς επίσης και το ότι χρειάζεται business plan, κάτι που αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για όλα τα δάνεια και την απορρόφηση κονδυλίων. Κατακρίθηκε ότι θεωρεί την ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου ως ανασταλτικό παράγοντα ή παρεμπόδιση  της κατανομής των κονδυλίων του «πακέτου Γιούνκερ» κατά το δοκούν της κυβέρνησης.

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών και χαμογελαστό ύφος, προέβλεψε... υποσχόμενος ότι «τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από το μνημόνιο και τότε θα ανοίξουν οι κάνουλες!», ενώ εξειδικεύοντας και εξηγώντας τον κυβερνητικό λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη», διευκρίνισε ότι... «τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης θα μοιραστούν με δίκαιο τρόπο σε όλους...»!


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!