Πούτιν: O ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας με μαθητές σχετικά με την επιστήμη, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου σχολικού έτους στη Ρωσία. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Russia Today, πρόσθεσε πως «έρχεται με κολοσσιαίες ευκαιρίες, αλλά επίσης και απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Όποιος κατακτήσει την κορυφή σε αυτό τον τομέα, θα κυριαρχήσει στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά- τονίζοντας ότι δεν θα ήθελε να δει κάποιον να αποκτά «μονοπώλιο» στον χώρο αυτόν.

«Αν βρεθούμε στην κορυφή σε αυτό τον τομέα, θα μοιραστούμε την τεχνογνωσία αυτήν με όλο τον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο που μοιραζόμαστε σήμερα τις πυρηνικές μας τεχνολογίες» είπε σε μαθητές ανά τη Ρωσία, μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Οι δηλώσεις Πούτιν προκάλεσαν αίσθηση, με αποτέλεσμα ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, να απευθύνει νέα προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που συνεπάγεται η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης- σε βαθμό υπαρξιακής απειλής για την ίδια την ανθρωπότητα.

Σε ένα tweet του ο Μασκ προέβη στο σχόλιο «αρχίζει…», παραθέτοντας link προς ανάρτηση του TheVerge με τις δηλώσεις Πούτιν, και σε δεύτερο που ακολούθησε έγραψε πως «η Κίνα, η Ρωσία, σύντομα όλες οι χώρες με ισχυρή επιστήμη υπολογιστών. Ο ανταγωνισμός για υπεροχή στην τεχνητή νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο η πιο πιθανή αιτία έναρξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την άποψή μου».

Σημειώνεται πως, κατά τα μέσα του Αυγούστου, ο Μασκ είχε αναφερθεί και στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας πως οι πυρηνικές δυνατότητες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελούν πολύ μικρότερο κίνδυνο από αυτόν που συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!