Ο Βέλγος φωτογράφος απαντά στην Αυλωνίτου για το photoshop: Ανοησίες τυχαίων πολιτικών


Στην... απίστευτη Ελένη Αυλωνίτου η οποία, στη λογική του διαψεύδω τα πάντα και ότι όλα είναι fake news, ισχυρίστηκε ότι η φωτογραφία με την γυναίκα που βγαίνει από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου γεμάτη με πίσσα είναι photoshop, απάντησε ο Βέλγος φωτογράφος που έβγαλε και το εν λόγω καρέ.

Ο Max Gyselinck, ο Βέλγος φωτογράφος, έγραψε στο Facebook, χωρίς να κατονομάζει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι όσα λέγονται για ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας είναι ανοησίες «τυχαίων πολιτικών» που «αντί να πάρουν μέτρα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει.

Σημειώνεται ότι για τη  φωτογραφία με την γυναίκα που βούτηξε στη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου την περασμένη εβδομάδα και βγήκε έξω βουτηγμένη στην πίσσα, την οποία όπως είπε η ίδια έβγαλε στο σπίτι της με λάδι, η κυρία Αυλωνίτου νωρίτερα σήμερα υπαινίχθηκε ότι είναι προϊόν photoshop.
C887M2jXUAAJr9H
Η ανάρτηση του Βέλγου φωτογράφου έχει ως εξής:
«Για να σταματήσουν οι φήμες, τα ανόητα και κακόβουλα σχόλια:
Η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο.
Ως φωτορεπόρτερ εργάζομαι με μια συγκεκριμένη ηθική, μια ηθική που δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να παρέμβω ψηφιακά (προσθέτοντας/αφαιρώντας στοιχεία προκειμένου να παραποιήσω την αλήθεια) σε μια φωτογραφία που τράβηξα, εκτός από μικρές προσαρμογές στη φωτεινότητα ή το κοντράστ.
Με το να εφαρμόζω αυτή την ηθική αυτό σημαίνει για μένα ότι προσπαθώ να παραμένω ουδέτερος όσον αφορά τα γεγονότα και να τα παρουσιάζω όπως είναι.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να επιτίθεσαι σε μια εικόνα από το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για ένα καταστροφικό γεγονός που υποτιμήθηκε από τη στιγμή που εκδηλώθηκε.
Είναι αλήθεια επίσης ότι μια παραλία κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρα είναι ακόμα μολυσμένη και αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Είναι εξωφρενικό για μένα να βλέπω αυτούς τους τυχαίιους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει.
Θα παρακαλούσα όλους όσοι συναντούν τη φωτογραφία μου να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής και την πιθανή επίπτωση στο περιβάλλον και τους ανθρώπους αντί να σχολιάζουν την εμφάνιση της γυναίκας που απεικονίζεται στην φωτογραφία και να την προσβάλουν για την επιλογή της να κάνει μια βουτιά αντί να κάτσει στην παραλία καταλήγοντας με πίσσα στο μισό κορμί της».
Η αρχική ανάρτηση του φωτογράφου, με τη φωτογραφία που σόκαρε:

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!