Regeneration & Coding School by kariera.gr ξεκίνησαν πρόγραμμα εκμάθησης Java προγραμματισμού για άνεργους νέους


Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα εκμάθησης Java προγραμματισμού στην Ελλάδα, για άνεργους νέους, που συνδέει άμεσα τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας.
Το ReGeneration και το Coding School by kariera.gr ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης και εργασίας, για δεκάδες νέους, μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει, μέσα από την εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού στην τεχνολογία Java, να:
• Ενισχύσει τους συμμετέχοντες με ψηφιακές δεξιότητες που αναζητά η αγορά εργασίας
• Ενδυναμώσει τους νέους στην αναζήτηση εργασίας
Εχθές, το ReGeneration και το Coding School by kariera.gr, άνοιξαν τις πόρτες τους υποδεχόμενοι δεκάδες συμμετέχοντες για την πρώτη ημέρα εισηγήσεων σε ένα πρόγραμμα του οποίου οι υποψήφιοι θα ολοκληρώσουν 260 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και μέσω των συνεργαζόμενων εταιριών του προγράμματος, με την ολοκλήρωσή του, θα τοποθετηθούν σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.
Οι συμμετέχοντες μαθαίνοντας Java προγραμματισμό από έμπειρους Software Developers της αγοράς θα διεκδικήσουν αμειβόμενες θέσεις πλήρους απασχόλησης* στον κλάδο της πληροφορικής.
Η κα. Μαντώ Πατσαούρα, γενική διευθύντρια του kariera.gr, ανέφερε πως «Πιστοί στην αποστολή μας για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα, τo kariera.gr και το Coding School ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το πρόγραμμα Regeneration, ενισχύοντας τους νέους με τις εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις αλλά και δεξιότητες που έχει ανάγκη η σημερινή αγορά εργασίας, και ειδικά ο ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος της Πληροφορικής, και ενδυναμώνοντας το επαγγελματικό τους μέλλον».
Ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος-Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration, από την πλευρά του τόνισε: «Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τις αγοράς και με όραμα το ReGeneration να γίνει το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και απασχολησιμότητας των νέων στην Ελλάδα, συνδυάζουμε το μοναδικό DNA και την τεχνογνωσία του ReGeneration με τη βαθιά γνώση και εμπειρία του Coding School και του kariera.gr, και προχωρούμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους μελλοντικούς προγραμματιστές, ως μέρος του ευρύτερου πλάνου μας για στοχευμένη εκπαίδευση σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ διαθέσιμων θέσεων και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων».
*Η απασχόληση αφορά σε ελάχιστη διάρκεια 6 μηνών και με ελάχιστες μεικτές αποδοχές 750 ευρώ/μήνα ενώ θα πρέπει να συμπληρωθούν επιπλέον 25 ώρες εθελοντικής εργασίας σε επιλεγμένες ΜΚΟ.
Ταυτότητα
ReGeneration: Tο ReGeneration, μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub (μια πρωτοβουλία του World Economic Forum) είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης, αλλά και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, 56 ώρες εκπαίδευσης, καθώς και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας σε ΜΚΟ. Μέχρι στιγμής, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί 320 νέοι πτυχιούχοι, σε 100 συνεργαζόμενες εταιρείες ενώ η ανανέωση συνεργασιών των ατόμων αυτών με τις εταιρείες (πέραν του 6μηνου) ανέρχεται στο 82%.
Βασικοί υποστηρικτές του ReGeneration είναι η Coca-Cola, το Ίδρυμα της Coca-Cola, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Coding School: Το πρώτο Coding School στην Ελλάδα αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του kariera.gr στον κλάδο της Πληροφορικής που συνδυάζει εκπαίδευση, δικτύωση και εξειδίκευση σε νέες τεχνολογίες με την αγορά εργασίας. Στόχος μας είναι, λαμβάνοντας δράση με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία και δραστηριότητες, να ενισχύσουμε την απασχόληση στον κλάδο της Πληροφορικής.
kariera.gr: Το kariera.gr είναι το μεγαλύτερο website για την εργασία στην Ελλάδα. Διαρκείς έρευνες για τη νέα γενιά, προηγμένη τεχνολογία, ανάλυση δεδομένων για την αγορά εργασίας, διαρκώς εξελισσόμενες υπηρεσίες και ένας ευρύς, εξειδικευμένος κύκλος στρατηγικών συνεργασιών χαρακτηρίζουν το όραμά μας στην πράξη. Στόχος είναι πάντα ένας: «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».
Επικοινωνία
Για σχολιασμό, αναδημοσιεύσεις και επικοινωνία, επικοινωνήστε με το Τμήμα Marketing στα στοιχεία:
www.kariera.gr | Phone: +30 210 81 15 311
Email: marketing@kariera.gr
Social Media


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!